27.02.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

WASHINGTON

USPIO "VIRTUALNI MARŠ NA WASHINGTON"

USPIO “VIRTUALNI MARŠ NA WASHINGTON”

Organizatori elektronskog prosvjeda protiv napada na Irak, koji su pozvali Amerikance da u srijedu telefonom zovu svoje senatore, kongresmene i Bijelu kuću i tako prosvjeduju protiv rata, tvrde da je prosvjed, nazvano “Virtualni marš na Washington”, uspio iznad svih očekivanja. Po njihovim tvrdnjama telefoniralo je najmanje milijun ljudi, od kojih se 500.000 registriralo na Internet stranicama organizatora. Uz to, veliki broj ljudi slao je političarima i faksove, a mnogi su ih obasipali i antiratnom elektronskom poštom. Novinari novinske agencije “Reuters” pokušavali su provjeriti kod kongresmena i senatora da li imaju povećani broj poziva svojih birača, ali u najvećem broju nisu uspjeli, jer su telefoni velike većine kongresmena i senatora bili zauzeti. Telefoni u samo dva ureda senatora bili su slobodni.
Slična je situacija bila i u Bijeloj kući, gdje je telefonska centrala bila blokirana zbog velikog broja poziva. Iako je akcija bila planirana samo za jedan dan ona će se produljiti, jer mnogi od onih koji zbog blokiranih linija nisu mogli doći do ureda svojih kongresmena i senatora najavljuju da će to pokušati sljedećih dana. Zbog dobro uspjeha ove akcije organizatori najavljuju još masovniju sličnu akciju sljedećih tjedana.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika