28.02.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

BUDIMPEŠTA

ZAVRŠENA OBUKA PRVE GRUPE IRAČANA

ZAVRŠENA OBUKA PRVE GRUPE IRAČANA

Prva grupa iračkih emigranata završila je svoju višemjesečnu obuku američke vojske u velikoj vojnoj bazi u središnjoj Mađarskoj, te će sljedećih dana biti pridruženi američkim postrojbama na Srednjem Istoku. Točan broj polaznika ovog tečaja nije poznat, no, prema nekim najavama američka vojska će obučiti oko 3000 iračkim emigranata. Njihov će zadatak biti da, kada američka vojska okupira Irak, održavaju vezu između američkih zapovjednika na terenu i lokalnog stanovništva, te lokalnih vlasti kako bi se rješavali osnovni problemi, kao što su opskrba vodom i hranom.
Ljudi koji su sada prošli obuku mahom su bili irački emigranti u SAD, ali bi se u sljedećim grupama mogli naći i irački emigranti iz drugih zemalja, pa i sami Iračani iz Iraka nakon što američka vojska uđe u Irak. U prvom su prvom redu dobili obuku u komunikacijskim znanjima, ali i obuku u samoobrani. Oni neće biti pridodani borbenim postrojbama, nego će biti pridruženi pozadinskim jedinicama.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika