01.03.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara

CENZURA

SKANDALOZNO; HTV ZBOG BJEGUNCA GOTOVINE ODBIO REKLAMIRATI FERAL


Hrvatska televizija odbila je u petak objaviti plaćeni oglas tjednika Feral Tribune. ‘’Iz Marketinga HTV-a redakcija Ferala dobila je usmeno obrazloženje da, nacionalna televizija ne želi objaviti naslovnicu novoga broja Feral Tribunea, i to zbog tobože spornog naslova. Taj naslov glasi: “Feral u posjedu presude pariškog Porotnog suda iz 1986.: Gotovina je u Francuskoj bio osuđen na pet godina zatvora!”, stoji u priopćenju koje je na svojim Internet stranicama objavio magazin Feral Tribune.
HRT se pak pravda da je Feralova reklama zabranjena jer je na naslovnici napisano ‘’Kako nas je trovao MORH”, što je po riječima glasnogovornika HRT-a Krešimira Macana utuživ naslov za koji su procijenili da bi, ako je informacija netočna, netko mogao tužiti HTV za milijunsku naknadu. Očigledno, HRT si je uzeo za pravo automatski pretpostaviti da Feral laže u svojim tekstovima i naslovima. Feralovci smatraju sramotnim što HTV kao kuća u državnom vlasništvu uzima sebi za pravo čak i u sferi marketinga procjenjivati što je politički podobno, a što ne.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika