01.03.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

POLITIKA

VJESNIK; HSS PONUDIO POSTIZBORNU KOALICIJU HDZ-U


HSS je ponudio suradnju HDZ-u, piše u subotu Vjesnik navodeći kako je informaciju doznao iz pouzdanih izvora u Saboru. Početkom tjedna sastala su se vodstva dviju stranaka i tada je vrh HSS-a ponudio HDZ-u postizbornu koaliciju ako ta stranka podrži HSS-ov izborni zakon.
Vjesnikovi izvori tvrde da su haesesovci svjesni kako bi prema njihovu modelu, u kojem bi se dio zastupnika birao u 65 izbornih jedinica po većinskom sustavu, morala biti održana dva izborna kruga. Stoga su za drugi krug u izbornim jedinicama gdje bi se održavao, ponudili HDZ-u dogovor o kandidatima.
HSS predlaže mješoviti, većinsko-razmjerni izborni sustav po kojem bi se u 65 izbornih jedinica zastupnici birali većinskim sustavom, a drugih 65 zastupnika razmjernim sustavom u jednoj izbornoj jedinici.
Vladimir Šeks, potpredsjednik HDZ-a, u petak je, komentirajući SDP-ov prijedlog izbornog zakona, rekao da HDZ nema ništa protiv da se svi saborski zastupnici biraju u jednoj izbornoj jedinici, kako to predlaže SDP.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika