09.12.2005. / 13:11

Autor: Ante Pavić

PROSVJEDI

Sanader:Vlada neće dopustiti nerede

Premijer Ivo Sanader rekao je povodom nasilnih prosvjeda nakon hapšenja generala Ante Gotovine da Vlada neće dopustiti nerede.  "Razumijem emocije ljudi, jer su Gotovinine zasluge u obrani Hrvatske velike, ali oni koji misle da mu ulica može pomoći nisu u pravu. Nećemo dopustiti nerede. To su oni kojima nije stalo do Gotovine, nego do nekih drugih razloga, i možda samopromocije", rekao je Sanader prigodom otvorenja školske sportske dvorane u Kravarskom. Rekao je da će Vlada i Gotovini i svim hrvatskim državljanima optuženima u Haagu "pomoći na različite načine i uključiti se kao treća strana u proces, u svojstvu prijatelja suda".  "U Ministarstvu pravosuđa već nekoliko godina traju pripreme kako obraniti istinu o Domovinskom ratu", izjavio je Sanader.

Više od tisuću ljudi u četvrtak navečer okupilo se na središnjem zagrebačkom trgu Bana Jelačića kako bi izrazili potporu uhićenom generalu Anti Gotovini te su nakon nekog vremena otišli na Markov trg pred zgradu Vlade. Tamo su više od sat vremena uzvikivali parole potpore generalu Anti i uzvikivali uvredljive poruke državnom vrhu. Kada je počelo naguravanje među samim prosvjednicima policija koja je čuvala zgradu Vlade odlučila je prosvjednike rastjerati s Markova trga. U tom trenutku došlo je do fizičkog sukoba između specijalaca i manje grupe prosvjednika, a poletjelo je i kamenje prema zgradi Vlade na kojoj su razbijena tri prozora. Prosvjednici su na policiju bacali bengalske baklje i boce te je nekoliko desetaka prosvjednika uhićeno. Predsjednik Hvidre Ivan Pandža koji je također bio na prosvjedima nekoliko puta je ponovio da prosvjed nije organizirala Hvidra, već su se građani spontano okupili. U Zadru su, u naselju Bili Brig prosvjednici zapšalili gume i tako blokirali zadarsku obilaznicu, dok su u Bibinjama srušili bor na cestu. Jača se detonacija čula u rodnom mjestu Ante Gotovine Pakoštanima.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika