09.12.2005. / 14:27

Autor: Ante Pavić

PROSVJEDI

HVIDRA najavila mirne prosvjede

Predsjednik Udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, HVIDRA,  Josip Đakić na konferenciji za novinare najavio je održavanje mirnih prosvjeda potpore u nedjelju u županijama i gradovima gdje ta udruga ima podružnice.  Hvidra daje punu potporu uhićenom generalu Anti Gotovini uvjerena u njegovu nevinost uz naglasak da su stavovi Glavnog odbora donijeti jednoglasnoTo su stavovi donijeti na današnjoj sjednici Glavnog odbora Udruge koje je iznio predsjednik HVIDR-e Josip Đakić na konferenciji za novinare ističući da su ti stavovi Glavnog odbora donijeti jednoglasno. »Prosvjedi će biti mirni bez govora, bina i političara, a središnji skup potpore Gotovini će se organizirati kasnije najvjerojatnije u Zagrebu», rekao je predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša. Pozvao je sve udruge, branitelje i građane koji se slažu s našim stavom da je general Gotovina heroj a ne zločinac, da se pridruže prosvjedima, naglasivši da neredima i šteti koja se time nanosi Hrvatskoj u bahatim prosvjedima nema mjesta. »Gotovini možemo pomoći tako da pokažemo zajedništvo a ograđujemo se od istupa pojedinaca na terenu koji prozivaju hrvatsku Vladu izdajničkom i ne želimo se s njima poistovjetiti», dodao je Đakić. Rekao je da jučerašnji skup u Zagrebu na kojem je intervenirala policija nije organizirao predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ivan Pandža te da je Pandža to potvrdio danas na sjednici Glavnog odbora.
O najavama splitske HVIDR-e o skupu potpore Gotovini u nedjelju na splitskoj rivi, Đakić je ponovio da ne mogu sudjelovati na istom skupu s onima koji tvrde da je Vlada izdajnička.   Upitan kako komentira jučerašnju kratkotrajnu blokadu prometnica u Zadarskoj županiji, Đakić je rekao da to uspoređuje s "balvan revolucijom" što je izazvalo reakciju i povike prisutnih članova HVIDR-e, koji su rekli da Đakić govori u svoje ime i da o tome nije bilo rasprave na Glavnom odboru.

Vezane vijesti

'Nije vrijeme da se sluša Beograd ili da se tamo ide po savjet'

'Nije vrijeme da se sluša Beograd ili da se tamo ide po savjet'

Predsjednik HVIDRE Josip Đakić izjavio je danas na konferenciji za novinare kako fabricirane srbijanske optužnice protiv hrvatskih branitelja ne mogu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika