01.03.2003. / 00:00

Autor: Ana Glavina

ZDRAVLJE

U BUDUĆNOSTI UKUSNIJI LIJEKOVI


Znanstvenici biotehnološke tvrtke Linguagen iz New Yorka razvili su skupinu tvari za sprječavanje gorkog okusa. Te tvari poboljšavaju okus živežnih namirnica, poput grejpa ili brokula blokirajući gorčinu, a s njima bi i lijekovi bili ukusniji, tvrdi direktor tvrtke Shawn Marcell. Ispitivanje je najprije provedeno na miševima, a tada i na znanstvenicima tog istraživanja. “Kava s našim dodacima blaža je i ukusnija”, tvrdi suradnik u istraživanju Stephen Gravin. Ako nastavak ispitivanja pokaže da su tvari za ublažavanje gorčine sigurne i učinkovite, mogle bi se koristiti u prehrambenoj industriji.

Vezane vijesti

Okrugli stol: Hrvatska previše troši na lijekove

Okrugli stol: Hrvatska previše troši na lijekove

Hrvatska na lijekove troši više nego što bi trebala s obzirom na rast bruto društvenog proizvoda (BDP), istaknuto je na današnjem okruglom stolu "Ima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika