01.03.2003. / 00:00
Znanstvenici biotehnološke tvrtke Linguagen iz New Yorka razvili su skupinu tvari za sprječavanje gorkog okusa. Te tvari poboljšavaju okus živežnih namirnica, poput grejpa ili brokula blokirajući gorčinu, a s njima bi i lijekovi bili ukusniji, tvrdi direktor tvrtke Shawn Marcell. Ispitivanje je najprije provedeno na miševima, a tada i na znanstvenicima tog istraživanja. “Kava s našim dodacima blaža je i ukusnija”, tvrdi suradnik u istraživanju Stephen Gravin. Ako nastavak ispitivanja pokaže da su tvari za ublažavanje gorčine sigurne i učinkovite, mogle bi se koristiti u prehrambenoj industriji.
Vezane vijesti
Okrugli stol: Hrvatska previše troši na lijekove
Hrvatska na lijekove troši više nego što bi trebala s obzirom na rast bruto društvenog proizvoda (BDP), istaknuto je na današnjem okruglom stolu "Ima… Više
- U boj protiv infekcija lijekovima u pravo doba dana
- U 2010. na lijekove potrošeno 10 posto više novca nego 2009.
- Odbačena Medikina prijava protiv Rađenovića: 'On je najzaslužniji za transparentnost'
Komentari
Ovaj članak nema komentara.
Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.
Najnovije
-
05.07.2012. / 10:38
Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište
-
29.06.2012. / 16:26
Šokantna i provokativna modna predstava
-
29.06.2012. / 16:20
'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'
-
29.06.2012. / 16:09
Uživajte u sekundu dužem vikendu