29.06.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

KRIZA KOALICIJE

MATO ARLOVIĆ: DRAŽEN BUDIŠA PRIZNAO JE DA HSLS SVJESNO RAZBIJA VLADAJUĆU KOALICIJU

MATO ARLOVIĆ: DRAŽEN BUDIŠA PRIZNAO JE DA HSLS SVJESNO RAZBIJA VLADAJUĆU KOALICIJU

‘Svojom izjavom da je do nove krize koalicije došlo mjesec i pol dana prije no što se očekivalo, Dražen Budiša priznao je da HSLS svjesno radi na razbijanju vladajuće koalicije’, izjavio je potpredsjednik sabora i član SDP-a Mato Arlović u emisiji Intervju tjedna na Radiju 101. On u toj emisiji nije dao precizne odgovore mogu li se doista očekivati prijevremeni izbori, ali je podržao stajališta premijera Račana prema kojima ovakva koalicija više nema nikakvog smisla.
Podsjećamo, posljednja kriza vladajuće koalicije izbila je nakon što su saborski zastupnici HSLS-a jučer odbili glasovati o ratifikaciji sporazuma sa Slovenijom o nuklearnoj elektrani Krško.
U razgovoru za Radio 101 Mato Arlović je izjavio i da se ne može očekivati od koalicijskih partnera da se drže dogovora ako netko stalno iskače. ‘Bilo je pitanje vremena kada će se tome početi popuštati. T se dogodilo malo na mostarini, pa je HSLS- opet nešto pokušavao oko branitelja, pa oko ugovora sa Slovenijom.
Kada bi se ovakvo ponašanje i dalje trpjelo, to bi značilo priznavanje prava svakoj članici koalicije da iskoči kad god joj nešto ne dogovara. To onda više ne bi bila koalicija, nego tek slučajna koalicija koja se samo slučajno može dogovoriti o nekom pitanju.
Preostale stranke sada se trebaju preispitati žele li nastaviti raditi na programu vlade, ili otići na izbore. Postoji i mogućnost prestrojavanja u Saboru, što bi doduše bilo mimo volje biračkog tijela, ali to ne i protuustavno.
SDP ne bi pristao na takvo rješenje, nego bi ga potražio u okviru postojeće koalicije ili uz eventualno uz pridruživanje bivše članice IDS’, rekao je Mato Arlović.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika