05.03.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

LOS ANGELES

SINDIKAT GLUMACA BRANI SHEENA


Nakon što je glumac Martin Sheen otkrio da su mu producenti američke TV-mreže NBC, na kojoj se prikazuje njegova TV-serija “Zapadno krilo”, rekli da su vrlo nezadovoljni njegovim antiratnim stavovima, američki Sindikat filmskih i televizijskih glumaca energično je stao u njegovu obranu. Sindikat je posebno naglasio da se nikako ne smije dogoditi da politički stavovi glumaca imaju posljedica po njihove profesionalne aranžmane. Iz Sheenovih riječi moglo se zaključiti da su mu producenti dali do znanja kako bi zbog njegovog daljnjeg političkog angažmana moglo u pitanje doći njegovo mjesto u seriji, pa bi bilo najpametnije da se politički obuzda.
Stoga je sindikat osudio one koji sada “prijete poznatim zvijezdama da bi zbog svojih stavova mogli izgubiti posao”. U ovoj zemlji, poručuje sindikat, više se ne smije niti pomisliti na stvaranje nekih crnih lista, kakve su postojale za vrijeme antikomunističke histerije pedesetih godina kada su, kako piše u priopćenju sindikata, “lovci na vještice u industriji zabave pokretali klevetničke kampanje koje su bile u potpunoj suprotnosti sa načelima na kojima je sagrađena ova zemlja”. Službeni predstavnik NBC-ija je izjavio da kompanija nije pravila nikakav pritisak na Sheena, te je demantirao Sheenove tvrdnje.

Vezane vijesti

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici sindikata koji predstavljaju službenike i namještenike, odnosno zaposlenike čije se plaće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika