05.03.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

PRETORIA - PRAVOSUĐE

NOVO SUĐENJE MANDELINOJ BIVŠOJ SUPRUGI

NOVO SUĐENJE MANDELINOJ BIVŠOJ SUPRUGI

Winnie Madikizela-Mandela, bivša supruga bivšeg južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele, te predsjednica ženskog ogranka najjače južnoafričke stranke Afrički nacionalni kongres, opet se našla na optuženičkoj klupi, ovaj puta zbog prijevare, pa joj prijeti kazna od 15 godina zatvora. Zajedno sa financijskim mešetarom Addyjem Moolmanom ona je isplanirala vrlo dosjetljiv način varanja države, koju je oštetila za 125.000 dolara.
Da bi mogla napraviti tu prijevaru ona je u ime Ženske lige Afričkog nacionalnog kongresa davala male zajmove različitim siromašnim ženama, koje nisu radile kao službenice tog ogranka, ali je vlastima davala falsificiranu dokumentaciju kao da sve te žene rade kod nje, na temelju čega je potom dobivala subvencije od države. Tako je predala 85 lažnih izvještaja o kreditima, a subvencije, koje je dobila na temelju njih, nije stavljala u određeni fond Ženskog ogranka Afričkog nacionalnog kongresa, nego ih je prisvojila. Državno tužiteljstvo počelo je dokazivati svoje tvrdnje izvođenjem svjedokinja, koje su potvrdile osnovne elemente prijevare. Winnie Mandela nedavno je proglašena krivom kao suučesnik u otmici i ubojstvu jednog dječaka osamdesetih godina, ali je kažnjena samo globom.

Vezane vijesti

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika