Objavljeno u Nacionalu br. 530, 2006-01-09

Autor: Nacionalova redakcija

POLITIKA

U MVP-u promaknut Pašalićev čovjek

U povodu božićno-novogodišnjih blagdana, ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović promaknula je čak 120 domaćih diplomata. Poznavatelji stanja u MVP-u tvrde da je riječ o najvećem broju službenih promaknuća otkako je utemeljena hrvatska diplomacija.

Pritom je posebno zanimanje izazvalo promaknuće Bojana Kolesara na položaj opunomoćenog ministra. Kolesar je od ulaska u Ministarstvo, sredinom devedesetih, slovio kao pouzdani kadar Ivića Pašalića. Zbog toga, kao i rastrošnosti, smijenio ga je tadašnji ministar Mate Granić, međutim kada je 3. siječnja 2000. HDZ poražen, ubrzo se približio vladajućoj koaliciji i Tonino Picula ga je postavio za šefa kadrovske službe. Poslije kratkog vremena, Kolesar je u kuloarima počeo govoriti i protiv Picule, što je on doznao pa ga je i on smijenio i poslao u službu koja se bavi hrvatskim manjinama u inozemstvu. Unutar MVP-a takvi se potezi ocjenjuju kao degradacija neposlušnih službenika.
Kolesar je godinama radio u tom odjelu, a sada je iznenada unaprijeđen. Nacional doznaje da je za njegovo promaknuće najzaslužnija Ljerka Mintas-Hodak, također nekadašnja pripadnica Pašalićeva lobija.

Vezane vijesti

Ministar Ivić demantira koaliciju: 'Neće biti suradnje s Glavaševim

Ministar Ivić demantira koaliciju: 'Neće biti suradnje s Glavaševim klaunovima'

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) neće u Splitu koalirati s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma, kao ni u Osijeku s Hrvatskim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika