19.01.2006. / 12:03

Autor: Nacionalova redakcija

EU

Sindikat: Zbog prilagodbe EU do 1000 carinika viška

Višak carinika čeka prekvalifikacija, premještaj ili otpremnina

Do 1000 hrvatskih carinika postat će viškom, priopćio je u četvrtak Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske. Primjenom pravne stečevine EU na području carine promijenit će se carinski režim u lukama, a granice sa Slovenijom i Mađarskom više neće postojati u dosadašnjem obliku. Kako bi se našlo što prihvatljivije rješenje za višak radnika, osnovat će se povjerenstvo sastavljeno od Carinske uprave, Sredšnjeg državnog ureda za upravu te predstavnika sindikata koji djeluju u Carinskoj upravi. Predstavnici sindikata upozoravaju na potrebitost brzog djelovanja koje uključuje utvrđivanje viška zaposlenih te njihovo zbrinjavanje.

Posljedica ovih promjena bit će višak od 200 do 1000 carinika koje čeka prekalifikacija, premještaj ili otpremnina.Ravnatelj Carinske uprave, Mladen Barišić upozorio je sindikalce da postoji mogućnost premještaja nakon otvaranja još 7 carinarnica u Krapini, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Virovitici, Gospiću i Karlovcu. Određeni višak djelatnika moći će se rasporediti po granici s BiH i SCG, ali Baršić upozorava da mnogi na to neće pristati. Dodao je kako će se Slovenija susresti sa istim problemima kad se ukine granica s Hrvatskom.

Vezane vijesti

Uhvaćeni u švercu nafte

Uhvaćeni u švercu nafte

Bilo je rano jutro u srijedu, 25. kolovoza, kad je autocisterna registarskih oznaka SB659-DF stigla na portu rafinerije nafte u Bosanskom Brodu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika