24.01.2006. / 09:00

 

STRANAČKI ŽIVOT

Pintarić opet pohvalio HSP

Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić, u ponedjeljak je djelomično potvrdio, ali i djelomično demantirao navode iz novinarske audiosnimke razgovora s Antom Đapićem, predsjednikom HSP-a. Pintarić smatra da je "audiosnimka djelomično točna, dijelom neslušljiva, ali dijelom i izrezana i cenzurirana". Također tvrdi da je o svemu obavijestio vodstvo HDZ-a čim je saznao da je protiv njega pokrenut stegovni postupak.
Svoje riječi upućene Đapiću Pintarić komentira: "Zaista smatram da stranka (HSP), koja je u pretprošlom mandatu imala jednog vijećnika, u prošlom sazivu četiri, a sada ima šest vijećnika, zaslužuje svaku pohvalu". Također je ustvrdio da je dio snimke cenzururan nakon riječi "Naši su ni za što" jer je nakon toga Đapiću objasnio što se dogodilo na prošlim sisačkim izborima. Pintarić tvrdi da se njegove riječi ne odnose na Središnjicu HDZ-a niti na Zagreb te kaže: "Oni u Sisku, kojih se to tiče, vrlo jasno znaju na koga se to odnosi" i dodaje da je "u izbrisanu dijelu audiovrpce rekao Đapiću o dijelu lokalnog HDZ-a koji tijekom predizborne kampanje ne samo da se nije uključivao u rad HDZ-a, ne samo da nije radio u korist stranke, nego je, naprotiv, surađivao s politički protivnom stranom, s Koalicijom Sisačko proljeće i ispod žita davao informacije Davorku Vidoviću i SDP-u te dnevnim tiskovinama, pa i one povjerljive".

Podsjetimo, neslužbena audiosnimka razgovora snimljena je 20. siječnja u sisačkoj Maloj vijećnici prije početka tiskovne konferencije, sazvane povodom posjeta osječkog izaslanstva. Novinarski mikrofoni zabilježili su Pintarića kako govori Đapiću: "Vi ste pravi, ne samo u Sisku mego u cijeloj državi", te "naši nisu ni za što". Također, Pintarić je spomenuo i novinara Večernjeg lista čija je supruga glavna za medije kod županice Marine Lovrić te novinara Jutarnjeg lista koji "udara" po HDZ-u i HSP-u.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika