25.01.2006. / 09:12

Autor: Hrvoje Perinić

HAAG

Predsjedniku Stjepanu Mesiću ukinut status zaštićenog svjedoka

Prizivno vijeće Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije ukinulo   je status zaštićenog svjedoka aktualnom Predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću u slučaju 'Tužitelj protiv Tihomira Blaškića', priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske .   'Odluka je donesena temeljem zahtjeva podnijetog 26. rujna 2005, a Tihomir Blaškić je obavijestio Haški sud kako se ne protivi donijetoj odluci', navodi se u priopćenju. Stjepan Mesić dobio je status zaštićenog svjedoka odlukom Suda koji je smatrao da bi objavljivanje njegovog imena kao svjedoka, kao i sadržaja njegovog svjedočenja rezultiralo osobnim rizicima za njega i njegovu obitelj. Zaštitne mjere u vezi sa svjedočenjem Stjepana Mesića primjenjivale su se temeljem odredbe Suda od 16. ožujka 1998.
Donoseći odluku o ukidanju statusa zaštićenog svjedoka Prizivno vijeće poziva se na činjenicu da 'svjedok Mesić nema nikakvih primjedbi na to ukidanje te da on u stvari želi da Prizivno vijeće ukine njegov status zaštićenog svjedoka', stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika