25.01.2006. / 15:15

Autor: Ante Pavić

SABOR

U Saboru prepucavanje Sanadera i SDP - ovaca

Na prvom ovogodišnjem zasjedanju hrvatskog Sabora u srijedu, prilikom aktualnog prijepodneva najviše se prepucavalo oko toga tko je najviše trgovao mandatima općinskih, gradskih i županijskih vijećnika. Tako je Zvonimir Mršić iz SDP-a premijeru Ivi Sanaderu postavio pitanje hoće li Vlada raspisati izbore u gradovima i općinama u kojima su vijećnici s kuvertiranim ostavkama mijenjali strane i tako doveli do promjene ili opstrukcije vlasti pri čemu je podsjetio na slučajeve Velike Gorice, Siska, Dubrovačko-neretvanske i Požeško – slavonske županije. To je prilično isprovociralo premijera te je uzvratio kako njegovo pitanje smatra početkom izborne kampanje u SDP-u. Odlučno je odbacio tvrdnju da je Vladin prijedlog izmjena Izbornog zakona za lokalne izbore demagogija, ističući da je riječ o čvrstom stajalištu Vlade koje će onemogućiti ponavljanje slučajeva s kuvertiranim ostavkama vijećnika. "Zašto se niste javili kad je bio prvi slučaj, onaj u Velikoj Gorici, a ne kad je Socijalistička internacionala zatražila da ne koalirate s HSP-om", upitao je Sanader. "Mi se ne sramimo koalicije s HSP-om, a ako se vi sramite, to je vaš problem", dodao je. SDp-ova zastupnica Milanka Opačić postavila je pitanje premijeru o točnosti sadržaja fonograma koji je "procurio" iz Banskih dvora u kojem se tvrdi da je Vlada, kako je rekla, na račun poreznih obveznika otpisala 30-tak milijuna kuna duga Kamen Ingrada. Sanader joj je odgovorio kako je na sjednici Vlade inzistirao da se sve radi prema zakonu, "iako je riječ o naslijeđenom slučaju koji ste nam ostavili", te da se osiguraju radna mjesta za 700 zaposlenika Kamen Ingrada.
"Budući da niste socijalno osjetljivi kao ova Vlada onda i postavljate ovakvo pitanje", poručio je SDP-ovoj zastupnici. Opačić je uzvratila kako već to što joj premijer nije jasno odgovorio na pitanje pokazuje da je fonogram točan, "jer inače ne biste slali POA-u u Sabor da pretresa službenike i ispituje tko je dostavio fonogram".

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika