Objavljeno u Nacionalu br. 533, 2006-01-30

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

Denis Latin prestaje pušiti i piti kavu

Autor najbolje tv-emisije još je u bolnici i na infuziji

Ivan StarčevićIvan StarčevićLATINICA: ZAŠTO SE SRAMIMO SVOJE PARTIZANSKE PROŠLOSTI Utorak, HRT 1, 4.30 vijenac U tihi noćni sat, da ne vidi zao svat, gledali smo ovu "Latinicu" o fosilima, ali bespredmetnom ju je učinilo alarmantno zdravstveno stanje autora najbolje hrvatske TV emisije. Umjesto na snimanje nove "Latinice", g. Latin je hitno prebačen u bolnicu. Intervju na Prvom programu Slovenske TV koji je g. Denis Latin dao poslije partizanske "Latinice" objavljen je u bitnim dijelovima u rvackom tisku, pa podsjećamo naše doktore za televiziju, koji ovaj intervju sigurno nisu gledali jer su bili u "Ludnici", na jedan instruktivan dio. U većini zapadnoeuropskih zemalja, reče Latin na Slo 1, političarima je zabranjeno nastupati u zabavnim emisijama, citat završen. Kako je kod nas svim nasilnicima dopušteno ama baš sve, možemo mirne duše konstatirati da je zdravlje autora "Latinice" najozbiljnije načeto poslije pogrešnog tretmana u hrvatskom Saboru, koji su mu prepisali nesavjesni liječnici dr. Vladimir Šeks, dr. Ivo Lončar i dr. Mirko Galić. Umjesto da ih tuži Hrvatskoj liječničkoj komori, g. Denis Latin odlučio se podvrgnuti režimu zdravog života, tj. odreći se crne kave, cigareta i početi redovito jesti. Brzojave podrške molimo slati na adresu "Nacionala".


DVORNIKOVI Srijeda, RTL TV, 20.10 tri vijenca Dinova žena Danijela počela je ići na fitness ii tamo mahati nogicama i rukicama, kći Ela ne želi mu otvoriti vrata svoje sobe, pas As mora na dvije operacije, a otac Dino, osoba oko koje se vrti cijela ova serija, biva onemogućen u elaboriranju razvoja situacije poslije Asove operacije noge i kastracije. Sad ću ja biti jedini s jajima u kući, reče Dino, sjetno pekući kajganu od dva jaja. Naravno da ga je odma presjekla gđa Danijela onom svojom starom primjedbom o siromaštvu rječnika. Zatim je trebalo otići po psa kojem je veterinar odstranio testise, što je Dina potaklo da sjedne za klavijaturicu i zapjeva prigodno: "idemo-po-pasaaa, možda će bit nešto od njegaaa, možda dva jajaaa". Skladbu možete skinuti na mobitel, čim saznate pravu adresu. Prve kojima će to uspjeti nagrađujemo. RUKOMET:

EUROPSKO PRVENSTVO Petak, HRT 2, 20.00 četiri kaktusa U terminu "Bitangi i princeza" počinjen je teški programski zločin s predumišljajem. Počinitelj: glavni ravnatelj HRT-a g. Mirko Galić osobno. Umjesto svima nama omiljene humoristične serije, bili smo podvrgnuti najglupljem mogućem sadržaju: izravnom tv-prijenosu utakmice neke od hrvatskih reprezentacija. Nekad omiljen, ovaj je sadržaj postao naglo degutantan, jer se posljednjih dana počelo naglo prenositi sve živo i to od jutra do sutra. Navodno, to je zato, jer čim nema prijenosa zovu gnjevni gledatelji i tvrde kako HRT ne voli hrvatske nacionalne dresove i na njima kocke. Dan prije ovog suvišnog sportskog prijenosa izgubili su naši košarkaši, a večeras, u još jednom nepotrebnom izravnom sportskom prijenosu, pobijediše naši rukometaši Norvešku. Rvacka TV, predvođena inkontinetnim Galićem, toliko se upiškila pred ekstremistima koji telefoniraju i prijete, da poslije pomora "Bitanaga i princeza" možemo očekivati i povremeno seljenje "Dnevnika", možda ga koji put čak i ukinu, sve za sveti rvacki dres i pola litre jako lošeg piva. Vrhunac večeri, highlight of the evening, bijaše uspuhan komentar sportskog rodoljuba i novinara (tim redom) g. Nevena Cvijanovića. Zaista čestitka našim dečkima, reče Neven Cvijanović. "Naši dečki" poznati je termin Jadranke Kosor za hrvatske dragovoljce. Seleći ratni termin u područje sporta g. Neven Cvijanović potvrdio se kao eminentan nastavljač pokojnikove veličanstvene teorije da je sport nastavak rata drugim sredstvima. Kad se već potvrdio na najbolji mogući način, g. Cvijanović će sigurno, pod pseudonimom Nevenka Kosor Cvijanović, pobijediti na službenom natječaju za biografa Jadranke Kosor. Knjiga će se zvati, pogodili ste, "Naši dečki su moji dečki".

VEČERNJA ŠKOLA Petak, HRT 2, 22.10 vijenac Pjevač kojeg prati glas da su mu pjesme loša imitacija Thompsona (Miroslav Škoro) počeo se pojavljivati na ekranu učestalošću Anite Malenice. Poslije ovog petka, evo njega odmah u subotu u nepodnošljivom prenemaganju zvanom "Sludio 10". Neka čovjek čudnog imena radi, to je znak novog vremena. Shodno tom novom shvaćanju glamura i sporta ultraglamurozni show "Sludio 10" završen je pjesmom o vjeri, ljubavi i domovini. Ta nova tri stupa lakoglazbene rvacke zabave ne će se usuditi napasti čak ni hrabri specijalci iz Lučkog. ZUHRA SHOW Subota, Nova TV, 20.05 vijenac Opći strah da će Zuhra doživjeti krah bio je opravdan jedva koju sekundu, sve dok se na sceni nije pojavio Zuhrin komički partner i pomagač, bumo rekli sidekick, g. Hrvoje Kečkeš u ulozi na prvi pogled retardiranog Mirka iz Kutine, koji živi s bakom. Genijalni Kečkeš prasnuo je u smijeh u trenutku kad je Zuhrin gost Oliver patetično drvio o svojem emotivnom pristupu svakoj svojoj izvedbi tuđe pjesme. Zuhrin ulagivački pristup gostu neodoljivo podsjeća na užas zvan Joško Lokas.

NEDJELJOM U DVA Nedjelja, HRT 1, 14.00 vijenac Režiser bez talenta, mali rvacki Hrvoje, sjedio je sat vremena na televiziji i opet ostavio dojam poznat gledateljima svih njegovih filmova: goli Hribar od ovce.

RED CARPET Nedjelja, Nova TV, 18.12 vijenac Voditelj i urednik Daniel Delale i njegov novi vrlo impresivan (čitaj prevelik) sako za odjavu njegove emisije ipak nije bio dovoljno velik da pokrije povoljan dojam o svemu, naročito o izvješću s renomiranog Sundance festivala na kojem je svoj prvi američki film prikazao Goran Dukić, režiser genijalne "Mirte" (koja uči statistiku), kratkometražnog studentskog filma, proizvedenog na zagrebačkoj Akademiji, kad je Dukićev mentor i profesor i mentor za ovaj film bio g. Rajko Grlić. O današnjem Dukiću i Sundanceu velika HRT sramotno šuti.

SHPITZA Nedjelja, HRT 1, 22. dva kaktusa Dvije novinarke, inače sijamske blizanke Nanut, opet nas dave otpacima svojih starih intervjua, umjesto da se jave s izjavom barem Roberta Redforda o Goranu Dukiću. Novost u njihovu zajedničkom poslu je nepotpisano montiranje dviju prizorića Hamletova monologa iz davnog velikog crnobijelog filma Laurencea Oliviera, no to je sad najmanje važno. Ako je ignoriranje velikog američkog filmskog festivala znak sve rjeđeg i rjeđeg i rjeđeg pojavljivanja časnih sestara Nanut na ekranu, onda to trebga od sveg srca pozdraviti čestitati zaslužnima.

Vezane vijesti

Ella Dvornik: Denis je teško podnio prekid

Ella Dvornik: Denis je teško podnio prekid

Ella Dvornik, 19-godišnja kći pokojnog glazbenika Dina Dvornika, svojim ponašanjem i izgledom često začuđuje. Jedna od stvari koja je mnoge… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika