Objavljeno u Nacionalu br. 533, 2006-01-30

Autor: Nacionalova redakcija

PORATNA INTEGRACIJA

Kalmeta poslodavac Štrpčevu suradniku

Ratnom pomoćniku Save Štrbca i istražnom sudcu krajinskog pravosuđa Nikoli Sužnjeviću, ministar turizma, prometa i veza Božidar Kalmeta ponovno je produžio ugovor o radu u Upravi za prognanike i izbjeglice s ispostavom u Petrinji, iako je doznao da su nedavno protiv Sužnjevića u Odjelu za terorizam i ratne zločine sisačke policije svjedočila dvojica bivših ratnih logoraša Mensud Kantarević i Senad Badić, a prije toga je njihovu priču da ih je Sužnjević maltretirao i ponižavao prikazala Nova TV.
Nacional je imao uvid u dokumente koji potvrđuju da je Sužnjević kao istražni sudac tadašnje krajinske paradržave sudjelovao u očevidu nakon ubojstava 21 osobe hrvatske nacionalnosti iz sela Joševica na Banovini 16. prosinca 1991. Zasad nije poznato da je Sužnjević zbog toga ikoga procesuirao. Protiv odluke da mu se produži ugovor o radu bio je i načelnik Uprave za prognane i izbjegle Damir Špančić, no Kalmeta je ostao dosljedan svojoj odluci.

Vezane vijesti

Kalmeta ponovno predsjednik zadarskog Županijskog HDZ-a

Kalmeta ponovno predsjednik zadarskog Županijskog HDZ-a

Na izbornoj skupštini zadarske Županijske organizacije HDZ-a za predsjednika je izabran Božidar Kalmeta. Za Kalmetu, koji je i do sada bio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika