Objavljeno u Nacionalu br. 533, 2006-01-30

Autor: Nacionalova redakcija

KANADA

Radijski voditelj prevario Chiraca

Francuski predsjednik Jacques Chirac dobro je i s puno humora prihvatio šalu najpopularnijeg kanadskog radijskog voditelja, čija je on bio žrtva. Marc-Antoine Audette, voditelj radijske stanice CKOI iz Montreala, često u svojim emisijama naziva poznate ličnosti te s njima zapodijeva razgovor lažno im se predstavljajući. Tako je dosad prevario američku pjevačicu Janet Jackson, golfera Tigera Woodsa i bivšeg Beatlesa Paula McCartneyja, no dosad nikada tako nije prevario nekog šefa države. Uspjelo mu je to sada sa Chiracom, čiji je ured nazvao predstavljajući se kao novoizabrani kanadski premijer, konzervativni Stephen Harper.
Govoreći ne odviše pravilnim francuskim jezikom, što bi se moglo očekivati od Kanađanina koji nije francuskog podrijetla, Audette je govoreći kao da je Harper Chiracu rekao da mu se želio nakon svoje izborne pobjede predstaviti kako bi smjesta uspostavili odnose i riješili neke tekuće stvari. Tako je Audette, govoreći kao Harper, Chiracu najavio da će uskoro u Pariz poslati novog kanadskog ambasadora te najavio da će to biti Richard Sirois, na što Chirac nije reagirao, jer nije znao da je to šala, jer je Sirois najpoznatiji kanadski humorist. Potom se Audette Chiracu požalio kako su francuske novine slabo pratile njegovu izbornu pobjedu, na što se Chirac i sam požalio Harperu na francusku štampu rekavši da "štampa svugdje objavljuje smeće, to je istina i za Francusku, ali i za Kanadu".
Na kraju je 25-godišnji Audette otkrio Chiracu da je riječ bila o šali, da on nije premijer nego radijski voditelj, na što se 73-godišnji Chirac slatko nasmijao i dodao: "Neovisno o tome, znajte da je moje prijateljstvo prema Kanadi pravo prijateljstvo, te će to i ostati."

Vezane vijesti

Chirac osuđen na dvije godine za pronevjeru

Chirac osuđen na dvije godine za pronevjeru

Bivši francuski predsjednik Jacques Chirac proglašen je u četvrtak krivim za pronevjeru javnog novca i uvjetno osuđen na dvije godine zatvora na sudu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika