03.02.2006. / 10:59

 

AFERA PIK VRBOVEC

Bojan Bevc biti će izručen u Zagreb sljedećeg tjedna

Nekadašnji direktor PIKa Vrbovec Bojan Bevc koji je prije deset dana na osnovi Interpolove tjeralice uhićen u Austriji i nalazi se u pritvoru u Klagenfurtu bit će prema navodu njegova odvjetnika idućeg tjedna izručen Hrvatskoj. "Predviđam da će Bevc biti izručen Hrvatskoj idući tjedan, to je sada samo pitanje vremena potrebnog da se izručenje logistički provede", izjavio je za ljubljansko "Delo" odvjetnik iz Klagenfurta Roland Grilc. Bevc je odlučio pristati na izručenje kako bi pred Županijskim sudom u Zagrebu pokušao dokazati da je nedužan u procesu u kojemu je osumnjičen za zloporabu ovlasti i štetu od skoro 17 milijuna kuna nanesenu PIK-u Vrbovec u vrijeme kad je kao krizni menadžer vodio to poduzeće, objasnio je Grilc.
Prema napisima u slovenskim medijima, Austrijske vlasti će prebaciti Bevca u Zagreb prebaciti zrakoplovom jer bi u slučaju izručenja kopnom preko Slovenije, to zahtijevalo poseban postupak i dopuštenje slovenskog ministarstva pravosuđa.

Vezane vijesti

SAD izručile BiH osumnjičenog za genocid u Srebrenici

SAD izručile BiH osumnjičenog za genocid u Srebrenici

Američke vlasti u četvrtak su izručile Bosni i Hercegovini Dejana Radojkovića, ratnog pripadnika policije bosanskih Srba kojega se sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika