11.03.2003. / 00:00

Autor: Ana Glavina

GOSPODARSTVO

POČELE OVRHE IMOVINE LJUBLJANSKE BANKE


Zgradom u vlasništvu Ljubljanske banke u Osijeku počele su naplate štedišama koji godinama nisu mogli doći do svog novca, piše Večernji list. Takvu odluku, da se štediše Ljubljanske banke mogu naplatiti iz imovine te banke u Hrvatskoj, donio je Vrhovni sud. Ljubljanska banka ima još imovine u Hrvatskoj, u Zagrebu i u Zadru, no prva je na red za ovrhu došla osječka zgrada.
Zagrebački odvjetnik Milivoj Žugić zatražio je u ime štediša od Ovršnog odjela Općinskog suda u Osijeku upisivanje založnog prava i prodaju zgrade,te predao dokaze da je ta vrijedna zgrada na atraktivnoj lokaciji u vlasništvu slovenske banke. Vrijednost zgrade se procijenjuje na nekoliko milijuna eura, a tim novcem će se naplatiti mali dio štediša te banke koji ušteđevinu čekaju preko deset godina. Ljubljanska banka dužna je 150 milijuna eura ušteđevine za 140.000 štediša u Hrvatskoj, te 300 milijuna hrvatskoj državi.

Vezane vijesti

Dugovanje duže od života

Dugovanje duže od života

"Supruga mi je usred rata oboljela od raka, i molio sam tad Ljubljansku banku da mi vrati barem dio stare devizne štednje da bismo mogli platiti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika