03.02.2006. / 17:49

Autor: Hrvoje Perinić

OTVORENO

Ivica Pančić: Jadranka Kosor je spremna gaziti preko leševa za vlast

SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančić sazvao je u petak konferenciju za novinare u Hrvatskom saboru na kojoj je ustvrdio da je u emisiji "Otvoreno" prikazanoj u četvcrtak, koja se bavila obljelima o PTSP-a, izrečena "hrpa laži i insinuacija" koja pokazuje da HDZ gubi kompas i da je krenuo u kampanju. Za emisiju, u kojoj ga je jedan od sudionika optužio da kao bivši ministar branitelja na duši ima više "dečki koji su suicid napravili, nego 50 posto srpskih zločinaca u Haagu", Pančić kaže da je naručena od potpredsjednice Vlade koja je u nju dovela najvećim dijelom svoje goste. Odabir gostiju i sadržaj Otvorenog, osnova je na temelju koje je zaključio da je emisija "kao naručena". Tvrdi i da su kod urednice Otvorenog Hloverke Novak Srzić česte jednostrane emisije, ali da dugo nije vidio emisiju poput sinoćnje u kojoj se nije moglo čuti drugačije mišljenje. Navodeći da sam nikada i nikoga nije okrivljavao za nečiji suicid, Pančić je potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor i njenog bivšeg pomoćnika Hermana Vukušića prozvao da su pokazali svu svoju mizernost, da su spremni ići preko leševa da bi ostali na vlasti. Ustvrdio je i da je Ministarstvo obitelji, hrvatskih branitelja i međugeneracijske solidarnosti leglo korupcije, kriminala i nereda, odgovornost Jadranke Kosor direktna, a njena nesposobnost sveopća.

Na te optužbe reagirala je i Hloverka Novak-Srzić: "To su obične gluposti, to je pritisak na slobodu medija", i dodala da je u emisiju pozvala ljude koji imaju problema s PTSP-om i one iz izvršne vlasti da se vidi što je vlast za njih učinila. Na Pančićevu primjedbu da se u emisiji nije mogla čuti druga strana, Novak Srzić postavlja pitanje  - a tko je druga strana nasuprot ljudima koji su oboljeli? Javno je pozvala Pančića da ako želi, dođe s tim ljudima u emisiju Otvoreno koja će se baviti sličnom temom.

Vezane vijesti

Mesić komentirao sukob HDZ-SDP o troškovima autoceste

Nakon što je saborski zastupnik Ivica Pančić kazao da je profil autoceste Zagreb-Rijeka, zbog korupcije i nezakonitosti porasla za oko 40 milijuna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika