13.02.2006. / 16:27

Autor: Marijana Zrinjski, Ivan Duvnjak

NAVIJAČKI NEREDI

Nitko ne želi preuzeti odgovornost za divljanje navijača

O neredima na nedjeljnom derbiju u Splitu Nacional je u ponedjeljak razgovarao sa dopredsjednik skupštine Hajduka, Mirkom Klarićem koji je za propuste okrivio policiju. Klarić je kazao kako klub prihaća svoj dio odgovornosti, no smatraju da je policija, koja vrši pregled navijača prilikom ulaska na stadion trebala bolje obaviti svoj posao. "Što se tiče ispada naših navijača najoštrije osuđujemo rasisitičke povike i ostale incidente koje je izazvala Torcida. U ponedjeljak u 13 sati bit će održana sjednica Upravnog odbora na kojoj ćemo zauzeti i službeni stav."

Policijska Uprava Splitsko- dalmatinska najavila je pak u ponedjeljak da će tužiti NK Hajduk zbog loše organizacije nedjeljne utakmice Dinamo - Hajduk. "Na utakmici primijećen je veliki broj pirotehničkih sredstava koja su se koristila na na tribinama stadiona Poljud u Splitu. Budući da nadležnost nad unošenjem takvih sredstava ima organizator utakmice NK Hajduk, odnosno njegova redarska služba, protiv organizatora ćemo podnijeti odgovarajuću prijavu", rekao je načelnik Ureda načelnika Policijske uprave - splitsko dalmatinske, Ninoslav Ćurić.

S druge strane, glasnogovornik Dinama Ado Kožul kaže da zagrebački klub s izgredima u Splitu nema nikake veze. "To su sve propusti organizatora, no puno je veći problem što se to događa na svakom derbiju u Splitu, a ništa se ne poduzima. Bolje bi bilo da se time pozabave Hrvatski nogometni savez i Udruga prvoligaša nego UEFA koja za takve stvari određuje teške kazne klubovima."

Podsjetimo, prije i za vrijeme utakmice u Splitu privedeno je preko 100 navijača s obje strane, a sada već tradicionalnu pirotehničku predstavu u 50. minuti izvela je Torcida, pa je derbi prekidan u više navrata. Najžešći sukobi dogodili su se puno prije početka utakmice, već oko 12 sati i 30 minuta, autobusom križevačkih registarskih oznaka, 60-tak Bad Blue Boysa stiglo je do Poljuda prethodno izbjegavši sve policijske kontrole. Tamo su se šipkama i lancima sukobili s policijom. Pritom je privedeno 60 navijača protiv kojih su podnesene prekršajne, a protiv trojice i kaznene prijave, dok je jedan policajac lakše ozlijeđen. Uoči utakmice priveden je i 31 pripadnik Torcide, a za vrijeme utakmice samo jedan, iako su se tijekom svih 90 minuta na tribinama događali incidenti. Još jednom su se na Poljudu čuli i rasistički povici svaki put kada bi lopta bila u nogama tamnoputih Dinamovih igrača.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika