14.02.2006. / 13:56

Autor: Miljenka Čogelja

SUĐENJE SADDAMU HUSSEINU

Saddam: Bog je velik, živio veliki arapski narod

Njegov polubrat Barzan al Tikriti pred sudom se pojavio odjeven u pidžamu izvikujući riječi: «Žrtvujem krv svog oca i majke za stranku Baath»

Na početku suđenja, Saddam Hussein obratio se iračkom narodu riječima: «Bog je velik! Živio veliki arapski narod!» U svom pojavljivanju pred bagdadskim sudom, držeći Kuran u ruci. Hussein je rekao da on i njegovih sedam suoptuženika započinju trodnevni štrajk glađu, protestirajući zbog načina na koji su tretirani te još jednom ponovio da je bagdadski sud lutka u rukama SAD-a. Njegov polubrat Barzan al Tikriti pred sudom se pojavio odjeven u pidžamu izvikujući riječi: «Žrtvujem krv svog oca i majke za stranku Baath». U nastavku suđenja bivšem iračkom diktatoru Saddamu Husseinu, u utorak, predviđeno je svjedočenje bivšeg ministra kulture Hamida Yussefa Hummadija i bivšeg šefa obavještajne službe Fadhila Salfeeqa Mohammeda. Glavni tužitelj izjavio je da svjedoci ne žele svjedočiti protiv Saddama i da će pred sud biti dovedeni protiv svoje volje, ali da se nada da će njihovo svjedočenje omogućiti utvrđivanje izravne veze između Sadamma i počinjenih zločina.

Vezane vijesti

Novinarima prikazana snimka vješanja Saddamovih pomoćnika

Iračke vlasti prikazale su novinarima snimku vješanja dvojice Saddamovih suradnika, njegovog polubrata Barzan Ibrahima i Awada Hamed al-Bandara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika