16.02.2006. / 09:46

Autor: Hrvoje Perinić

EU - HRVATSKA

Barroso: Donosim vam poruku povjerenja i ohrabrenja

Predsjednika Europske komisije primit će kasnije tokom dana hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, nakon čega ga očekuje posjet Hrvatskom saboru gdje će ga najprije primiti predsjednik Vladimir Šeks , a onda će se obratiti zastupnicima.

Zastupnicima Hrvatskog sabora u četvrtak bi se trebao obratiti predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso koji je drugi dan u posjetu Hrvatskoj. U posjetu su i europski povjerenik za proširenje Olli Rehn i glavni EU-ov pregovarač Michael Liegh. Hrvatski premijer Ivo Sanader Barrosov posjet je protumačio kao poruku da Hrvatska pripada europskoj obitelji, a sam predsjednik Europske komisije je na to u obraćanju medijima u srijedu kazao da donosi poruku povjerenja i ohrabrenja. «Vi ste sada u novoj fazi, u novom razdoblju odnosa između EU i Hrvatske nakon što je zatvoreno ključno pitanje – potvrda suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom" izjavio je Barroso. Predsjednika Europske komisije primit će kasnije tokom dana hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, nakon čega ga očekuje posjet Hrvatskom saboru gdje će ga najprije primiti predsjednik Vladimir Šeks , a onda će se obratiti zastupnicima. Obraćanju predsjednika Europske Komisije u Hrvatskom saboru prisustvovat će predsjednik Mesić, predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i članovi vlade te predstavnici diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj. Barroso bi se poslije obraćanja zastupnicima trebao sastati s predsjednikom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Ivicom Račanom . Prije odlaska u Sabor Barroso će na kratko u pratnji hrvatskog premijera posjetiti tržnicu Dolac.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika