01.07.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

Bankarsko tržište

Nova banka dobila registraciju Trgovačkog suda u Zagrebu

Dalmatinska, Sisačka i Istarska banka postale Nova banka

NOVA BANKA DOBILA REGISTRACIJU
TRGOVAČKOG SUDA U ZAGREBU

Nova banka službeno je pravno zaživjela u petak, 28. lipnja 2002. godine, registracijom na Trgovačkom sudu u Zagrebu. Tim činom okončan je pravni postupak spajanja Dalmatinske, Istarske i Sisačke banke.

Nakon Glavnih skupština triju banaka u spajanju održanih istovremeno u Zadru, Puli i Sisku 27. lipnja 2002. godine, na kojima su donesene odluke o spajanju Dalmatinske, Istarske i Sisačke banke, registracijom na Trgovačkom sudu u Zagrebu, okončan je pravni postupak spajanja banaka. Sjedište Nove banke bit će u Zagrebu, a dosadašnja sjedišta triju banaka – Zadar, Pula i Sisak postat će, uz Split i Zagreb, operativni centri banke. Očekuje se da će operativni proces spajanja trajati do konca 2003. godine.

Vizualne promjene koje se odnose na natpise na ulazima u poslovnice i podružnice započet će tijekom sljedećeg tjedna.
I dalje ostaju na snazi postojeći brojevi računa, štedne knjižice i kartice klijenata banke. Rad s čekovima obavljat će se na dosadašnji način, odnosno trgovci će ih zaprimati i naplaćivati na šalteru banke.

Objedinjujući sve resurse i najbolje proizvode i usluge dosadašnjih banaka, Nova banka postaje prvom snažnom nacionalnom bankom s «regionalnim srcem», u svojem poslovanju posebno usmjerena na potrebe regija u kojima je do sada djelovala – Dalmaciju, Istru i Sisačko-moslavačku županiju. Poseban naglasak u poslovanju Nova banka će staviti na razvoj poslovanja s građanstvom. Istovremeno će vrlo aktivno pratiti poslovanje regionalnog gospodarstva, posebno razvoj malih i srednjih poduzeća.

Vezane vijesti

'Problem Ljubljanske banke mogao se riješiti još 1992.'

'Problem Ljubljanske banke mogao se riješiti još 1992.'

Problem Ljubljanske banke i njezinih štediša u Hrvatskoj mogao je biti riješen još 1992. godine, tvrdi Božo Dimnik, slovenski poduzetnik i lobist, te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika