13.03.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara

RATNI ZLOČIN

OPTUŽENICI ZA ZLOČIN U PAULIN DVORU OSTAJU U PRITVORU

Enes Viteškić i Nikola Ivanković, bivši pripadnici Hrvatske vojske optuženi za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Paulin Dvoru, bit će u pritvoru do izricanja nepravomoćne presude ili druge odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Osijeku. Izvanraspravno vijeće svaka dva mjeseca donosit će odluku hoće li im pritvor biti ukinut ili produžen.
Optužnica tereti Viteškića i Ivankovića da su 11. prosinca 1991. kao pripadnici 130. brigade HV-a u Paulin Dvoru ubili 19 srpskih civila.
Nakon što su saznali da je poginuo njihov suborac, zajedno sa više nepoznatih osoba oni su u Paulin Dvoru bombama i automatskim puškama ubili civile koji su se nalazili u kući Andrije Bukvića u Glavnoj ulici 52, stoji u optužnici.
Sud ih tereti za ubojstvo Milana Labusa, Spasoje Milovića, Boje Grubišića, Božidara Sudžukovića, Bosiljke Katić, Dragutina Kečkeša, Boška Jelića, Milana Katića, Dmitra Katića, Draginju Katić, Vukašina Medića, Darinke Vujnović, Milke Lapčević, Anđe Jelić, Milice Milović, Petra Katića, Jovana Gavrića, Milene Rodić i Marije Sudžuković.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika