14.03.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara

UBOJSTVO

ĐINĐIĆ JE NAMJERAVAO PROMJENITI SVOJE OSIGURANJE

Zoran Đinđić prije smrti htio je drastično promijeniti svoje osiguranje, piše u četvrtak crnogorski dnevnik Dan. Nakon propalog atentata na auto-putu 21.veljače ove godine, kada je na Đinđićev automobil kamionom pokušao naletjeti Dejan Milenković Bagzi, Đinđić je odlučio dati otkaz velikom dijelu svojih tjelohranitelja. Očigledno, bio bi u pravu, jer osiguranje je napravilo ogromne propuste prilikom drugog, uspjelog, atentata. Naime, stručnjaci za osiguranje osoba slažu se u tvrdnji da je klijenta nemoguće zaštiti samo u slučaju da ga iz blizine napadne osoba koja je spremna žrtvovati svoj život. Đinđić je ubijen snajperskom puškom M-76 sa udaljenosti od 200 metara, što znači da osiguranje nije profesionalno odradilo svoj posao, osiguralo okolne zgrade i pazilo da premijer iz automobila izlazi na zaklonjenom mjestu. Takva opuštenost osiguranja potpuno je neshvatljiva zbog prethodnog propalog pokušaja atentata. Osim toga, neshvatljivo je kako su trojica atentatora pješice pobjegla s mjesta događaja.
Do tada je Đinđićevu obitelj, kuću na Dedinju i stanove u centru grada čuvalo čak nekoliko stotina policajaca. Prošle godine preselio se na Dedinje, gdje mu je prvi susjed bio američki ambasador William Montgomery. U dvorište svoje vile postavio je 30-ak kamera, i dodatnih 10 koje su pokrivale prilaze njegovoj kući.
Otkako je postao premijer Srbije, posebne sigurnosne mjere uveo je i u zgradu Vlade Srbije, na kojoj se također nalazio veliki broj kamera. Kamere su bile postavljene i na zgradu Saveznog ministarstva vanjskih poslova, koja se nalazi preko puta republičke vlade.

Vezane vijesti

Inovativni brokeri u osiguranju sada i u Hrvatskoj

Inovativni brokeri u osiguranju sada i u Hrvatskoj

Danas je u Eurotoweru predstavljen Koban Südvers Group Zagreb d.o.o., član grupacije Koban Südvers Group i WBN-a - Worldwide Broker Network, najvećeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika