14.03.2003. / 00:00

Autor: Ana Glavina

VELIKA BRITANIJA

NOVI KRALJEVSKI SKANDAL


Britansku kraljevsku kuću potresa novi skandal, zbog koje je jedan od najbližih pomoćnika prijestolonasljednika princa Charlesa podnio ostavku. Naime, Charlesov osobni pomoćnik Michael Fawcett primao je i prodavao darove, što nije bilo formalno zabranjeno, ali je bilo neetično.
Charles je zbog raznih optužbi za skandalozno ponašanje njegovih pomoćnika i sluga naredio detaljnu istragu, koja je sada završena. Iako je istragu vodio šef Charlesovog stožera, njemu vjeran državni službenik, ipak u objavljenom izvještaju ima puno neugodnih otkrića, posebno onih koji se tiču darova, koje princ dobiva. Tih darova je puno a većina ih princu ne treba, pa ih on često poklanja ljudima koji za njega rade ili oni završe u nekom skladištu, gdje se ne vodi osobita kontrola. Primjećeno je da njegovi pomoćnici često prodaju prinčeve darove, pa tako povećavaju vlastite prihode. U izvještaju nema nikakvih dokaza da su njegovi pomoćnici i sluge krali njegove darove, nego se tvrdi da su prodavali samo ono što im je on davao, ali to nisu prijavljivali, pa tako na to nisu niti plaćali porez. Na temelju ovog izvještaja donesena je odluka da princ više svojim ljudima ne smije davati ništa što je skuplje od 50 funti. Sve ostalo mora se evidentirati, spremiti, a poklanjati se mogu samo dobrotvornim ustanovama.

Vezane vijesti

Otkazi u tajnoj službi zbog prostitutki

Otkazi u tajnoj službi zbog prostitutki

Dvojica agenata američke Tajne službe, protiv kojih se vodi istraga nakon skandala s prostitutkama u Kolumbiji uoči dolaska predsjednika Baracka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika