14.03.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara

ATENTAT NA ĐINĐIĆA

POLICIJA UHITILA 70 SRPSKIH MAFIJAŠA

POLICIJA UHITILA 70 SRPSKIH MAFIJAŠA

Policija je prvog dana nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića u Srbiji uhitila 70 mafijaša. Među uhićenima nalaze se dva visoka sigurnosna dužnosnika iz vremena vladavine Slobodana Miloševića. To su bivši šef državne sigurnosti Jovica Stanišić i njegov zamjenik Franko Simatović. Za ovu dvojicu pretpostavlja se da su bili glavna spona između Miloševićeve vlasti i mafije, te da su unatoč njegovom svrgavanju zadržali utjecaj i na policiju i na mafiju.
Policija još nije ušla u trag vođi Zemunskog klana Miloradu Lukoviću, koji je također bio aktivni član državne sigurnosti i zapovjednik specijalne policijske postrojbe ‘’Crvene beretke’’. Ta je jedinica optužena za ratne zločine na područjima Hrvatske, BiH i Kosova. Luković je bio desna ruka Slobodana Miloševića pri suzbijanju oporbenih prosvjeda, a na teret mu je stavljen i pokušaj likvidacije opozicijskog vođe Vuka Draškovića, te otmica i ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića.
Srbijanski ministar unutarnjih poslova izjavio je da će policija uhvatiti sve odgovorne za atentat i ‘’likvidirati sve one koji se budu opirali uhićenju’’.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika