Objavljeno u Nacionalu br. 537, 2006-02-27

Autor: Eduard Šoštarić

GAZETA

Fakultetima vojarne, a vojsci zgrade u centru

U Glavnom stožeru zadovoljni prijedlogom predsjednika Mesića

  Nedavni posjet predsjednika Stjepana Mesića vojarni “Borongaj” i njegova ideja o prenamjeni za potrebe Sveučilišta, odnosno izgradnji studentskih domova, zgrada fakulteta, te znanstvenih instituta u sklopu Sveučilišta ugodno je iznenadila visoke vojne dužnosnike Glavnog stožera i MORH-a iz jednostavnog razloga. Ostvari li se takva prenamjena prostora i objekata površine 92,8 hektara, knjigovodstvene vrijednosti procijenjene na 861.340.591 kn, a tržišne vrijednosti i znatno veće zbog zemljišta koje bi se moglo prodati kao građevinsko, oružanim snagama vrlo vjerojatno pripale bi zgrade sveučilišta, fakulteta i instituta u gradskom središtu i užem području grada Zagreba s velikom tržišnom vrijednošću. Ako oružane snage takve objekte i prostore na elitnim lokacijama daju u koncesiju to bi donijelo znatne prihode potrebne modernizaciji oružanih snaga. Nacional doznaje kako će se vrlo brzo osnovati Fond za modernizaciju oružanih snaga po uzoru na austrijske oružane snage u koji će dolaziti novac od koncesija vojnih nekretnina s područja cijele Hrvatske, a iza prijedloga predsjednika Mesića stoji zamisao njegova savjetnika za vojna pitanja prof. dr. sc. Vlatka Cvrtile.
  Neslužbeno smo doznali kako u MORH-u ovakav prijedlog smatraju vrlo jednostavnim, ali izvrsnim rješenjem za vojarnu Borongaj. Ministar obrane Berislav Rončević uvjeren je da će Vlada prihvatiti spomenuti prijedlog prenamjene.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika