02.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

PALE

SFOR PROVALIO U KUĆU ODBJEGLOG RATNOG ZLOČINCA RADOVANA KARADŽIĆA

SFOR PROVALIO U KUĆU ODBJEGLOG RATNOG ZLOČINCA RADOVANA KARADŽIĆA
Oko 30 specijalaca SFOR sa maskama na glavama u utorak je provalilo u kuću bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića, prenose srbijanski mediji. Nenastanjenu kuću na Palama pretresali su od 3.20 do 5.00 sati ujutro, ali Karadžića nisu našli.
Glasnogovornik SFOR-a na Palama tvrdi da ovo nije bio pokušaj hapšenja traženog Radovana Karadžića, ali takvo je objašnjenje SFOR dao gotovo nakon svakog neuspješnog privođenja ovog osumnjičenog ratnog zločinca. Vojnici su, prema službenoj verziji, pretresli kuću zbog sumnje da je povezana sa ilegalnom trgovinom te da su u akciji pronađeni i zaplijenjeni krivotvoreni dokumenti.
’ SFOR-ovci su zaplijenili video kazete, diskete i hard diskove iz dva kompjutora koja su se nalazila u kući, podigli parkete i uništili nekoliko umjetničkih slika, a vrata su obijali eksplozivnim napravama iako su u njima bili ključevi’ – ustvrdila je Karadžićeva supruga Ljiljana.

Vezane vijesti

Karadžić 'ne bi žrtvovao mir za neovisnost'

Karadžić 'ne bi žrtvovao mir za neovisnost'

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, protiv kojega se pred Haaškim sudom vodi sudski postupak za ratne zločine nad Hrvatima i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika