02.03.2006. / 10:20

Autor: Ivan Duvnjak

NOGOMET

Hrvatska ponovno s jakim veznim redom

Modrić je bio naš ponajbolji igrač i nakon ovog susreta vjerojatno je osigurao mjesto među Vatrenima u Njemačkoj

Hrvatska nogometna reprezentacija pogotkom Darija Šimića u posljednjim trenucima susreta u srijedu je u Baselu pobijedila Argentinu 3:2. Izabranici Zlatka Kranjčara svladali su jednog od favorita na predstojećem Svjetskom prenstvu u Njemačkoj i tako još jednom potrdili svoju visoku vrijednost.

Uoči početka utakmice ostali smo bez šefa obrane Roberta Kovača koji ima problema s prstom na nozi pa nije mogao nastupiti. Izbornik je tada povukao hrabar potez. Iz veznog reda u obranu je povukao Igora Tudora, a na njegovo mjesto ubacio debitanta Luku Modrića - i pogodio. Modrić je bio naš ponajbolji igrač i nakon ovog susreta vjerojatno je osigurao mjesto među Vatrenima u Njemačkoj. Dvoboj je započeo uraganski. Već u 3. minuti nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Nike Kranjčara došlo je do nesporazuma između vratara Gaučosa i jednog braniča što je iskoristio Klasnić i zabio za 1:0.

No već u slijedećih 5 minuta Argentinci su preokrenuli rezultat preko fantastičnog Messija. Napadač Barcelone prvo je asistirao Tevezu, a potom sam pogodio za 2:1. Treba reći da za oba primljena pogotka veliki dio krivice pripada inače pouzdanom Stjepanu Tomasu, pa ga je na poluvremenu zamijenio Mario Tokić. Do kraja prvih 45 minuta Argentinci su imali inicijativu, dok je naša reprezentacija najviše prijetila po lijevoj strani gdje su se odlično ubacivali Modrić i Marko Babić. Drugi dio Hrvatska je otvorila puno agresivnije, što je ubrzo dovelo do poravnanja. U 52. minuti Pršo je probio lijevi bok i odlično centrirao na drugu vratnicu gdje Dario Srna glavom zabija za 2:2. U zadnjih 20 minuta Argentina je pritiskala no bez pravih šansi. I kada su svi očekivali kraj susreta nakon kornera s lijeve strane Dario Šimić, leđima zahvaća loptu koja odsjeda u mreži za veliko slavlje naših brojnih navijača u Baselu. Ova je utakmica definitivno potvrdila da Luka Modrića zna i može. Nakon povlačenja velike trojke Boban, Asanović, Prosinečki čini se da Hrvatska u tandemu Luka Modrić - Niko Kranjčar ponovo dobiva dvojicu sjajnih veznjaka, naravno pod uvjetom da se Niko vrati u formu kakvu je prikazivao u utakmicama protiv Bugarske u Sofiji i Brazila u Splitu. Nakon susreta izbornik Zlatko Kranjčar izrazio je veliko zadovoljstvo Modrićevim debijem. Dodao je i da je momčad napravila nekoliko grešaka koje će u prijateljskim dvobojima sa Španjolskom i Poljskom pokušati popraviti.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika