06.03.2006. / 09:33

Autor: Miljenka Čogelja

HRVATSKA-ITALIJA

MVPI provjerava reciprocitet trgovanja nekretninama

Talijanski državljani već godinama, bez prigovora s talijanske strane, imaju pravo pristupa hrvatskomu tržištu nekretnina pod određenim uvjetima.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija očitovati će se o pismu talijanskog ministra vanjskih poslova Gianfranca Finija, Olliju Rehnu povjereniku EU-a za proširenje, kad bude upoznato s njegovim cjelovitim sadržajem. Naime, Fini u pismu tvrdi da Hrvatska diskriminira talijanske građane jer im zabranjuje slobodan pristup hrvatskom tržištu nekretnina. U skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, ističe Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Hrvatska prema svakom stranom državljaninu postupa na jednak način, primjenjujući bez diskriminacije, načelo reciprociteta kako je predviđeno hrvatskim zakonodavstvom. Talijanski državljani već godinama, bez prigovora s talijanske strane, imaju pravo pristupa hrvatskomu tržištu nekretnina pod određenim uvjetima, navodi Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te dodaje da je sada, na prijedlog talijanske strane, u tijeku provjera i precizno utvrđivanje sadržaja toga reciprociteta, uvidom u zakonodavstvo i praksu Talijanske Republike.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika