13.03.2006. / 13:58

Autor: Hrvoje Perinić

SMRT SRPSKOG ZLOČINCA

Pokop Miloševića u Beogradu?

Vrhovni savjet obrane SiCG neće dopustiti sudjelovanje postrojbe Vojske SiCG u protokolu Miloševićevog pogreba. U priopćenju se navodi da je ta odluka donijeta na prijedlog predsjednika SiCG Borisa Tadića. Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović izjavio je također da neće odobriti Miloševićev pokop u Aleji velikana, a kao razlog tome je naveo "tragove koje je ostavio Miloševićev režim."

"Upravo sam obavijestio Vladu Srbije da će sahrana biti u Beogradu, po želji Miloševićeve porodice. Tijelo će preuzeti njegov sin Marko, što je prije moguće, vjerojatno danas ili sutra ujutro", izjavio je prije tokom dana pravni zastupnik porodice Milošević, Zdenko Tomanović ispred zgrade Haaškog tribunala. Također je potvrdio da je vladi uputio zahtjev da Milošević bude sahranjen u Aleji velikana.

Treba podsjetiti da je i srpska stranka G17 plus priopćila da se nikako ne smije dopustiti pokop bivšeg predsjednika Jugoslavije na Aleji velikana "jer se radi o čovjeku koji je unazadio Srbiju i upropastio hiljade ljudskih života."

Tomanović je također podnio zahtjev Okružnom sudu u Beogradu za ukidanjem potjernice za Mirom Marković suprugom preminulog, zbog nastupanja nove okolnosti. Mira Marković optužena je za nezakonito posredovanje u dodjeljivanju stana dadilji njegog unuka i za njom je raspisana potjernica jer se nije pojavljivala na suđenju. Optužnica protiv nje povučena je 31. svibnja prošle godine, ali je ponovo raspisana, pošto se 15. rujna nije pojavila na suđenju. Policija je Miru Marković tražila i zbog informativnog razgovora u vezi s ubojstvom bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića. Zamjenica beogradskog Okružnog javnog tužitelja Mira Ilić izjavila je u ponedjeljak da to Tužiteljstvo nema nikakve zakonske osnove da odustane od optužnice protiv Mire Marković. "Zakon ne daje nikakvu pravnu osnovu da se od optužnice protiv nekoga odustane zbog smrti člana porodice, sve i da imamo dobru volju da to učinimo. U sadašnjim okolnostima, samo predsjednik Srbije odlukom o aboliranju može obustaviti krivično gonjenje Mire Marković", rekla je Mira Ilić. Podsjetimo, Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da neće donijeti odluku o aboliciji Miloševićeve udovice.

Borislav Milošević, brat Slobodana Miloševića, noćas je u Moskvi hospitaliziran zbog srčanih tegoba. Borislav Milošević je rekao da mu se stanje stabiliziralo, ali da lječnici žele izvršiti dodatne pretrage te očekuje da će u utorak biti pušten iz bolnice, javlja agencija Beta.

Vezane vijesti

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je večeras, nakon neslužbenih informacija po kojima je on dobio najmanje glasova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika