15.03.2006. / 11:55

Autor: Hrvoje Perinić, Ante Pavić

SMRT SRPSKOG ZLOČINCA

Pokop Miloševića u Požarevcu

Prema agenciji Associated Press Milošević će ipak biti pokopan u Požarevcu. To je u srijedu za Televiziju i Radio Srbije potvrdio čelnik Socijalističke radničke partije u parlamentu Milorad Vučelić koji je zadužen za organizaciju pokopa. Milošević će točno u podne biti pokopan u dvorištu obiteljske kuće u Požarevcu.

Potpredsjednik ruske Dume koji je u stalnom kontaktu s obitelji Milošević u srijedu je izjavio kako Mirjana Marković neće doći na sprovod svojeg supruga Slobodana Miloševića, iako je dala suglasnost da bude pokopan u Srbiji. Dodao je kako Mirjana Marković smatra kako sigurnosna jamstva srbijanskih vlasti nisu dovoljna. Sin Slobodana Miloševića, Marko Mlošević izvijestio je Haaški sud će sahrana njegovog oca biti obavljena u Beogradu, a očevo tijelo preuzeo je, i u 15 i 30 bi ga u srijedu trebao prenijeti u Beograd redovnim letom JAT-a. Pravni zastupnik Slobodana Miloševićeva Zdenko Tomanović izjavio je u utorak da je njegov sin izvijestio Haaški tribunal da će pokop biti u Beogradu. "Marko Milošević preuzeo je tijelo oca i prenijet će ga u Beograd u srijedu u 15.30", rekao je Tomanović novinarima ispred Haškog tribunala. Drugi Miloševićev pravni savjetnik Branko Rakić, kazao je da ruski liječnici koji u Haagu proučavaju dokumentaciju o Miloševićevoj obdukciji još nisu donijeli nikakve zaključke i dodao kako Marko Milošević vjeruje da je njegov otac u pritvoru neadekvatno liječen i otrovan.

Marko Milošević je u Haagu koristio vozilo s ruskim diplomatskim tablicama, prenosi B92. Porodica Slobodana Miloševića ovlastila je potpredsjednika Socijalističke partije Srbije Milorada Vučelića da organizira pogreb. "Pripreme za pokop, koja će biti obavljena do kraja nedjelje, odvijat će se u Beogradu. Očekujemo da cijela porodica Milošević bude u Beogradu, a logično je da pogrebu prisustvuje i udovica Mira Marković, a hoće li ona zaista biti u Beogradu najviše zavisi od vlasti Srbije", rekao je Rakić.

Podsjetimo, Vladu Vojislava Koštunice podržava stranka Slobodana Miloševića SPS i praktički je održava na vlasti. Potpredsednik SPS-a je rekao da očekuje da će se porodica Milošević u narednim danima okupiti u Beogradu pošto su se za to stekli uvjeti. Naime, Okružni sud u Beogradu, priopćio je da Mira Marković može ući u zemlju bez opasnosti od uhićenja jer potjernica raspisana za njom više nije na snazi. Predsjednica Centra za mir i razvoj demokracije Vesna Pešić ovakav razvoj situcaije je nazvala skandaloznim i ustvrdila da odluka o ukidanju potjernice za Mirom Marković dokazuje da postoji utjecaj izvršne na sudsku vlast u Srbiji. Vesna Pešić je za B92 podsjetila da se udovica Slobodana Miloševića tereti samo za zloupotrebu službenog položaja.

Vezane vijesti

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je večeras, nakon neslužbenih informacija po kojima je on dobio najmanje glasova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika