17.03.2006. / 14:30

Autor: Ivan Duvnjak

PREUZIMANJE PLIVE

Potvrđeno: Actavis ponudio za Plivu 1.6 milijardi dolara

U Plivi su se već duže vremena pripremali na prodaju ove uspješne hrvatske tvrtke

U petak je na Web stranici islandske farmaceutske tvrtke Actavis Group objavljeno da je odaslana službena ponuda za kupnju hrvatske tvrtke Pliva d.d. iz Zagreba u iznosu od milijardu i 600 milijuna dolara. Ponuda od 570 kuna po dionici je za oko 35 posto veća od prosječne cijene Plivinih dionica na burzi u posljednja tri mjeseca. Glasnogovornica Plive Marija Mandić tvrdi da nije vidjela ponudu Actavisa, a izvršni direktor Actavis Grupe Robert Wessman je najavio da će Hrvatska preko Plive postati središte farmaceutske industrije za cijelu srednju i istočnu Europu. «Pliva je veliki brend koji ima sjajnu povijest i dokazanu tržišnu vrijednost», poručio je Wessman na Web stranicama Actavis Grupe. 

Na stranici Središnje depozitarne agencije vidljivo je da je Pliva d.d. četvrta po udjelu u vlasničkoj strukturi, dok se na stranicama Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga u izvješću za posljednji kvartal 2005. godine može vidjeti da Pliva, u to vrijeme, nije bila po udijelu niti u prvih deset vlasnika dionica te tvrtke. Ti podaci ukazuju da su se u Plivi već duže vremena pripremali na prodaju ove uspješne hrvatske tvrtke.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika