02.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

ZAGREB

ZAGREBAČKI ŽUPANIJSKI SUD PRIHVATIO TUĐMANOVE TRANSKRIPTE KAO DOKAZ U ISTRAZI PROTIV IVANA JARNJAKA

Transkripti razgovora pokojnog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana prihvaćeni su kao dokaz u istrazi koja se vodi na zagrebačkom Županijskom sudu protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivana Jarnjaka. Istražna sutkinja Mirjane Raglin je najprije odbacila transkripte kao nezakonit dokaz, ali izvanraspravno vijeće ovoga suda prihvatilo žalbu tužiteljstva i prihvatilo transkripte.
Protiv Jarnjaka se vodi istraga zbog prekoračenja službene dužnosti i ovlasti, jer je u transkriptima priznao da je zaustavio i zataškao policijsku istragu protiv Miroslava Kutle, zbog nezakonitog stjecanja ‘Slobodne Dalmacije’.
Prihvaćanjem Tuđmanovih transkripata kao valjanog dokaza otvara se mogućnost procesuiranja niza osoba bliskih HDZ-vom vrhu, prije svega Ivića Pašalića, kojeg je zbog optužbe za sudjelovanje u aferi Slobodna Dalmacija u Splitu saslušao istražni sudac Stanko Grbavac.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika