22.03.2006. / 16:15

Autor: Miljenka Čogelja

EU

Objavljena 'crna' lista zrakoplovnih kompanija

Kompanije navedene na listi imaju pravo priziva na listu tj. nakon postizanja međunarodne razine sigurnosti i uklanjanja uočenih nedostataka imaju pravo tražiti brisanje sa crne liste.

Zbog prošlogodišnjeg relativno velikog broja zrakoplovnih nesreća u kojima je živote izgubilo preko 500 ljudi, EU je danas objavila listu sa imenima 93 rizične kompanije kojima će ubuduće biti zabranjen let nebom Europske unije. Većina kompanija, za koje su nadležna zrakoplovna tijela Europske unije utvrdila nepoštivanje međunarodnih sigurnosnih standarda letenja, bazirana su u Africi, a riječ je o kompanijama koje svojim zrakoplovima prevoze i putnike i robu. Kompanije navedene na listi imaju pravo priziva na listu tj. nakon postizanja međunarodne razine sigurnosti i uklanjanja uočenih nedostataka imaju pravo tražiti brisanje sa liste. Osim toga, kompanija kojoj ubuduće bude zabranjeno letenje u samo jednoj od zemalja EU, više neće smjeti letjeti čitavim EU nebom, a odredbu bi mogle brzo prihvatiti i druge europske zemlje koje nisu članice EU, a nastoje postići punopravno članstvo u Uniji.

 

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika