23.03.2006. / 18:23

Autor: Ante Pavić

HAAŠKI BJEGUNAC

Srbija traži produljenje roka za izručenje, Polt tvrdi da je već prošao

Američki veleposlanik u Beogradu Michael Polt izjavio je da su svi rokovi za izručenje Ratka Mladića prošli

Srbija traži više vremena kako bi uhvatila Haaškog bjegunca Ratka Mladića. Europska unija Srbiji je dala rok za izručenje do kraja ožujka ili će pregovori o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU, zakazani za 4. lipnja, biti otkazani. Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je kako njegova zemlja treba više vremena kako bi uhvatila Mladića, ali i priznao kako reakcije međunarodne zajednice "nisu ohrabrujuće" po tom pitanju. Tužiteljstvo Haaškog suda tvrdi da se najtraženiji ratni zločinac krije u Srbiji pod paskom vojno-sigurnosnog vrha.
Američki veleposlanik u Beogradu Michael Polt izjavio je u intervjuu za Večernje novosti u četvrtak da su svi rokovi za izručenje Ratka Mladića prošli, dodajući da Haški sud ima "sve razloge za postojanje" dok god ima haških optuženika na slobodi. " SAD podržavaju napore Srbije i Crne Gore da postane član Partnerstva za mir i NATO-a, ali na tom putu državna zajednica mora ispuniti uvjete koje su ispunile i druge zemlje", rekao je Polt.

Vezane vijesti

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak kako je u tijeku kazneni postupak protiv 13 osoba za koje se sumnja da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika