25.03.2006. / 11:26

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA

Račan: Nije me briga što Sanader ne trpi kritike

Predsjednik SDP-a Ivica Račan u petak je na konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu izjavio kako ga "nije briga što Ivo Sanader ne trpi kritiku te kako zbog toga neće prestati upozoravati na loše poteze njegove Vlade, poput slučaja Liburnija".

Ustvrdio je kako je slučaj otvoren još 1999. za bivše HDZ-ove Vlade te da su tada učinjene i prve nepravilnosti pogodovanjem fondovima i njihovu preuzimanju "Liburnije".
"Mi smo to pokušali zaustaviti. Arbitražno rješenje je bilo da se fondovima dade 500 i nešto milijuna kuna. Pogodba o odšteti fondovima, o kojoj je u ime Vlade pregovarao potpredsjednik Damir Polančec, iznosila je 1,200.000.000 kuna", kazao je Račan.
Ocijenio je kako sadašnja Vlada ne rješava osnova pitanja pa velika većina građana živi lošije nego prije dvije-tri godine. Najbolje što je ta Vlada napravila jest završetak projekata koje smo mi osmislili, tvrdi Račan.

"Kad su preuzeli vlast, većina razvojnih projekata bilo ja je u tijeku i dobro je što su neke nastavili. Ali u tom svom kompleksu i zavisti grčevito su tražili svoje projekte, a oni za koje su se uhvatili, najblaže rečeno, problematični su", nastavio je Račan.
Među takve problematične projekte svrstava i pelješki most, a Vladi zamjera i zaustavljanje državnog projekta plinofikacije i modernizacije željeznica. 
Račan nije želio posebno komentirati najave o stvaranju velike koalicije HDZ-a, HSS-a, HSP-a i HSLS-a procijenivši kako je riječ samo o nagađanjima.

Vezane vijesti

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi...

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi Hrvatska'

U povodu 4. godišnjice smrti bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Ivice Račana, izaslanstvo SDP-a koje je vodio čelnik stranke Zoran Milanović danas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika