28.03.2006. / 10:04

Autor: Ana Kirin

BANSKI DVORI

Sastanak predsjednika Mesića i premijera Sanadera

Nakon sastanka sa Sanaderom i Šeksom Mesić je povećanje troškova u predsjedničkom uredu opravdao tehničkim problemima koje je trebalo hirno riješiti

"Vlada će uskoro objaviti Strategiju razvitka Hrvatske i ona će u idućih tjedan, dva biti upućena u Sabor", najavio je premijer Sanader nakon redovnog sastanka s predsjednikom Mesićem i predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom u ponedjeljak u Banskim dvorima.

Nadalje, Mesić se osvrnuo opet i na novinske napise: "Predsjedniku nije povećana plaća od prvog dana, a broj savjetnika je smanjen sa 20 na 7, od kojih troje ne prima plaću. Mene je trebalo malo opatrnuti pa ste me opatrnuli" odgovarajući na napise u medijima o povećanju broja zaposlenih i troškova u predsjednikovu uredu. Predsjednik je rekao da je novac potrošen na popravljanje ograde i potpornih zidova u Uredu koji su prijetili urušavanjem "pa je postojala opasnost da netko pogine". Sanader je poručio da Vlada nema ništa s napadima na Masića te da je njezin interes puna stabilnost institucije predsjednika države.

Za novi Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu, prema kojem, između ostalog, ravnatelj buduće SOA-e ima pravo naložiti prisluškivanje i praćenje građana kroz 24 sata bez dopuštenja Vrhovnog suda, Mesić je rekao da neće ugroziti prava građana, jer će se odobrenje morati dobiti naknadno. "U taj zakon je ugrađeno sve što je pozitivno u europskom zakonodavstvu, pa se neće morati mijenjati ulaskom u Europsku uniju" ocijenio je predsjednik. Premijer Sanader je još jednom dodao da je naše članstvo u Europskoj Uniji neupitno, a da problemima koji trenutno postoje u EU Hrvatska neće biti inficirana.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika