29.03.2006. / 13:33

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA

Predstavljen Vladin antikorupcijski program

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin izjavila je u srijedu prilikom predstavljanja Nacionalnog programa za suzbijanje korupcije u Hrvatskom saboru da su politička volja i odlučnost vlasti presudne za suzbijanje korupcije. Ministrica je istaknula da je uspješna borba protiv korupcije nacionalni interes Hrvatske i da je stoga cilj Programa smanjiti korupciju na razinu koja neće biti prepreka gospodarskom, društvenom, političkom i svakom drugom razvoju. Uspješna borba protiv korupcije, dodala je, mora osigurati nesmetan razvoj, građanima zajamčiti odgovornu državnu upravu i vratiti im povjerenje u lokalnu i državnu vlast. Kao najvažniji dio Programa navela je prevenciju korupcije, odnosno sustavno djelovanje na svim razinama, kako bi se sve pojave korupcije pravodobno otkrile i kaznile.
Najavila je da Program predviđa osnivanje Nacionalnog vijeća za praćenje njegove provedbe u kojemu bi bili saborski zastupnici, predstavnici poslodavaca, sindikata, nevladinih udruga, akademske zajednice i medija, a predsjedavao bi mu predstavnik parlamentarne oporbe.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika