29.03.2006. / 15:41

 

KRIMINAL

Pokušaj samoubojstva zbog kamatara

Policija je uspjela spriječiti samoubojstvo ovog zagrebačkog poduzetnika i uhvatiti kamatare na vrijeme, što nije bio slučaj i s mučiteljima Davora Cepetića, koji si je pucao u glavu u centru pritisnut lihvarskim metodama

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu kamatara koji su 43-godišnjeg zagrebačkog obrtnika doveli do financijskog i psihičkog sloma, zbog čega je prije dva dana pokušao skočiti u Savu. Žrtva je od osumnjičenih u protekle četiri godine posudila 3.500 eura i 20.000 kuna, a zbog lihvarskih kamata vratila im je čak 750.000 kuna. Uz redovita psihička maltretiranja i prijetnje te nepodnošljiv financijski teret, 43-godišnjak je na kraju morao zatvoriti obrt, a prije dva dana pokušao je sve riješiti samoubojstvom, skokom s Mosta mladosti u Savu. Na sreću, u tome ga je spriječila policija, nakon čega je pokrenuta istraga. Nevolje su počele 2002. kada je, pritisnut financijskim problemima, od prvoosumnjičenog 34-godišnjaka posudio 2.500 eura uz 10-postotnu mjesečnu kamatu, bez ikakvog pismenog ugovora. Početkom 2003. posudio je još 500 eura uz istu kamatu, ali ne mjesečnu nego za 15 dana. Nakon nekoliko mjeseci, na novih posuđenih 500 eura ista kamata vrijedila je tjedno. U studenom 2005. žrtva je 20.000 kuna posudila od 41-godišnjeg drugoosumnjičenika, također uz tjednu kamatu od 10 posto. No, drugoosumnjičenom to nije bilo dovoljno, već je uložio u robu u dućanu u vlasništvu supruge žrtve, a tjedne kamate su iznosile 1.270 kuna.

Početkom ove godine žrtva se ponovno našla u teškoj situaciji i nije mogla vraćati dug, nakon čega je prvoosumnjičeni u više navrata pribjegao prijetnjama. Početkom veljače 43-godišnjak i njegova supruga zatvaraju obrt, a telefonskim prijetnjama se počinje koristiti i drugoosumnjičeni. Sve to 43-godišnjaka dovodi do odluke da se ubije, pa u ponedjeljak odlazi do Mosta mladosti i preskače zaštitnu ogradu u namjeri da se baci u Savu, no policajci ga uspijevaju spriječiti. Osumnjičeni su privedeni istražnom sucu te nakon ispitivanja pušteni na slobodu. Drugoosumnjičeni je policiji od ranije poznat po nasilju i imovinskom kriminalu.

Time je rješena tragedija ovog zagrebačkog poduzetnika na vrijeme, što nije bio slučaj i s Davorom Cepetićem, koji si je pucao u glavu u centru grada također pritsnut kamatarima.

Vezane vijesti

Butković odbačen i prezren od sviju

Butković odbačen i prezren od sviju

Nekoliko dana nakon što se otkrilo da je Davor Butković, kolumnist Jutarnjeg lista, objavio nepostojeći intervju s premijerom Ivom Sanaderom, njegovi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika