31.03.2006. / 09:15

Autor: Hrvoje Perinić

POMORSKA NESREĆA

U brodolomu kod Bahreina poginulo 49 osoba

"Na brodu je bilo oko 150 ljudi. Mnogi su spašeni", rekao je dužnosnik iz Bahreina no, nije želio reći koliko bi moglo biti poginulih.

Kod obale Bahreina u Perzijskom zaljevu potonuo je putnički brod s oko 150 turista. Dosad je iz mora izvađeno 49 tijela. Za ostalima se traga. U spašavanju pomažu ronioci i američka mornarica. Na mjesto nesreće poslan je i helikopter, a zasada se ne zna se koji je uzrok potonuća te nema indicija da je brod napadnut.

Preživjeli putnik s broda Khalil Mirza nedugo nakon što je brod počeo tonuti mobitelom je poslao poziv u pomoć, a nakon što je spašen rekao je kako je plovilo počelo tonuti tijekom lijevog skretanja iz luke prema otvorenom moru. 

Bahreinska novinska agencija BNA javila je da je 63 putnika spašeno i odvezeno u bolnice. Vjeruje se da su plovilu bili turisti u kraćem obilasku Zaljeva. "Na brodu je bilo oko 150 ljudi. Mnogi su spašeni", rekao je dužnosnik iz Bahreina no, nije želio reći koliko bi moglo biti poginulih.

U Bahreinu su se mogla čuti i vozila hitne pomoći kako jure luke iz koje je brod isplovio. Glasnogovornik mornarice SAD-a je rekao da ronioci i manje plovila američke mornarice pomažu pri spašavanju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika