22.03.2003. / 00:00

Autor: Petra Smoljak

IRAK

ZAUSTAVLJENO AMERIČKO NAPREDOVANJE KOD BASRE

ZAUSTAVLJENO AMERIČKO NAPREDOVANJE KOD BASRE


Iračke snage uspjele su zaustaviti američki napad koji je započeo u subotu u zapadnom predgrađu Basre, tvrde irački mediji. Tamo su se u subotu ujutro probili američki marinci, ali su zaustavljeni snažnim otporom. Američki vojni izvori pak tvrde se njihovim postrojbama predao zapovjednik 51. divizije iračke vojske, jedne od ključnih jedinica za obranu Basre, drugog najvećeg iračkog grada. Iako je dio svjetskih medija objavio da se predala cijela divizija, američki vojni dužnosnici izjavili su za Reuters da su se predali zapovjednik postrojbe i njegov zamjenik, ne iznoseći druge pojedinosti. Cijela 51. divizija sastoji se 8.000 vojnika i 200 tenkova, a svrstava se među najbolje opremljene jedinice iračke vojske.
Iako su u petak američki vojni izvori tvrdili da su marinci zauzeli lučki grad Umm Qasr, oni tamo još nisu slomili otpor iračke vojske, priznao je zapovjednik marinaca na tom području, pukovnik Thomas Waldhauser.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika