04.04.2006. / 15:32

Autor: Antun Bertić

HRVATSKA

TIH: Zakon o tajnosti podataka je štetan

Transparency International Hrvatska ocijenio je u utorak prijedlog Zakona o tajnosti podataka koji je dio Vladinog Nacionalnog programa suzbijanja korupcije vrlo štetnim. "Potpuno je neprihvatljivo da bilo tko iz tijela javne vlasti može bez jasnih kriterija neki podatak proglasiti tajnim", rekao je predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović.

Petrović je također komentriao i novi Nacionalni program za suzbijanje korupcije kazao da će samo njegovo dosljedno provođenje pozitivan odjek i izvan Hrvatske i na amu korupciju. "Rokovi za njegovo provođenje su kratki", kazao je Petrović te izrazio nadu da će ovaj program proći bolje od onoga iz 2002. koji je tek djelomično ostvaren. Podsjetimo, do kraja lipnja predviđena je realizacija čak 15 ciljeva i to na području pravosuđa, lokalne samouprave, javne uprave, politike, znanosti. Do kraja rujna trebalo bi realizirati još tri cilja, a najznačajniji je Zakon o financiranju političkih stranaka i kampanja.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika