06.04.2006. / 10:08

Autor: Antun Bertić

HAAG

Smijenjena glasnogovornica Florence Hartmann

Glasnogovornica Tužiteljstva Haaškog suda Florence Hartmann od četvrtka više neće vršiti tu dužnost, već će biti raspoređena na neke druge dužnosti, izjavio je savjetnik Carle del Ponte, Anton Nikiforov. A Nikoforov će privremeno obnašati dužnost glasnogovornika Tužiteljstva.
Vijest o smjeni glasnogovornice Hartmann danas je prvi objavio beogradski radio B92, ali je Nikiforov ocijenio da vijest nije korektno prenesena jer "Hartmann nije smijenjena veće je premještena ne druge dužnosti".

Hartmann, koja je glasnogovornica Carle del Ponte već pet i pol godina, na nastavku suđenja "vukovarskoj trojci" u srijedu najavljena je kao svjedok optužbe koji će idućeg tjedna dati iskaz o intervjuu s optuženim Veselinom Šljivančaninom, koji je napravila 1991. kao dopisnica francuskog "Le Mondea" iz Beograda te o otkriću masovne grobnice na Ovčari 1992.

Anton Nikiforov kazao je kako najavljeno svjedočenje Hartmann također "nije povezano" s njezinim "premještajem" unutar Tužiteljstva. "To nije povezao ni sa čime", ustvrdio je Nikiforov.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika