07.04.2006. / 09:30

Autor: Ivana Čulić

Sudac Vrhovnog suda pod istragom

Informacija protiv Svedrovića dobiva još više na težini jer je upravo on jedan od sudaca koji odlučuju o zahtjevima Protuobavještajne agencije za primjenu mjera tajnog nadzora.

Sudac Vrhovnog suda Marijan Svedrović nalazi se pod istragom zbog sumnje da održava kontakte s pripadnicima tzv. zločinačke organizacije koje je branio na suđenju u Remetincu. Na zahtjev Državnog odvjetništva nadležne institucije provjeravaju istinitost informacije označene kao "vrlo tajnom", čiju je presliku objavio Globus. Iako nije potvrđeno koje nadležne institucije provjeravaju istinitost ovih tvrdnji, prema zakonu to mogu biti policija ili POA. Informacija protiv Svedrovića dobiva još više na težini jer je upravo on jedan od sudaca koji odlučuju o zahtjevima Protuobavještajne agencije za primjenu mjera tajnog nadzora. Objavljena informacija navodi da se Svedrović, nakon što je suđenje završeno, sastaje s Perom Pripuzom. Slučajno ili ne, imena su zamijenjena, jer optuženik u Remetincu nije bio Pero, vlasnik CIOS-a, već Zoran Pripuz kojeg je Svedrović zastupao kraće vrijeme tijekom 2001. godine. Svedrović je tada napustio Odvjetništvo upravo zbog kandidature za Vrhovno sudstvo.
Uz Svedrovića, u informaciji se spominje i Nenad Šepić, sudac Visokog trgovačkog suda koji je, navodno, primio dar od pripadnika tzv. zločinačke organizacije. Također, spominje se i sudac Ivan Turudić koji je, navodno, s odvjetnikom Matićem dogovarao pitanja postavljena tijekom postupka za otmicu sina generala Zagorca. Sudac Turudić je na sumnje odgovorio izjavom: " Nisam dogovarao koja će pitanja postavljati odvjetnik. Što je Odvjetništvo čekalo od 2004. ako je imalo takve informacije". Prema neslužbenim informacijama, izjavu, u kojoj se izričito navode sudci Turudić i Šepić DORH-u je dala osoba iz kriminalnog miljea. U informaciji se izrijekom ne spominje sudac Svedrović koji je u to vrijeme bio odvjetnik Nikice Jelavića.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika