03.07.2002. / 00:00

Autor: Nada Dramac

HSS

TOMČIĆ NUDI KOALICIJI TRI MOGUĆNOSTI ZA IZLAZAK IZ KRIZE

TOMČIĆ NUDI KOALICIJI TRI
MOGUĆNOSTI ZA IZLAZAK IZ KRIZE

Hrvatska seljačka stranka će svojim koalicijskim partnerima ponuditi tri rješenja krize u koaliciji, nastale zbog razilaženja oko rješavanja spornih pitanja sa Slovenijom vezanih uz Nukelarnu elektranu Krško, izjavio je u utorak navečer Zlatko Tomčić, predsjednik HSS-a. Mogućnosti su: ostavka sadašnje Vlade, formiranje tehničke Vlade ili će HSS-ovci ponuditi mandate na raspolaganje, uz obvezu da do izbora potvrde bilo koju tehničku Vladu. U prvoj varijanti Predsjednik države bi imenovao mandatara za sastav nove Vlade, a u dvije posljednje trebali bi se održati novi izbori. Tomčić smatra kako je logična posljedica iznesenih stavova ostavka sadašnje Vlade i ulazak u ustavni postupak za formiranje nove, a ukoliko se to ne dogodi trebalo bi formirati tehničku Vladu koja će upravljati državom do izbora. Izbori bi se trebali održati najdalje do početka listopada kako bi novoformirana Vlada na vrijeme mogla pripremiti prijedlog državnoga proračuna za iduću godinu.
O stavovima HSS-ova užeg Predsjedništva, Tomčić će koalicijske partnere izvijestiti tijekom srijede, vjerojatno nakon prijepodnevnog dijela saborske sjednice na kojoj će se, smatra Tomčić, možda iznijeti i zaključci s prijedlozima drugih stranaka.

Vezane vijesti

U Europu na krilima Tuđmanovoga kulta

U Europu na krilima Tuđmanovoga kulta

Televizija je, otvoreno govoreći, zabavna za proučavanje po prilici onoliko koliko je zabavan i njezin zabavni program, no zadnjih dana je HDZ oko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika