24.03.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

RAT U IRAKU

STARIJI BUSH PODRŽAO SINA PREDSJEDNIKA

Bivši američki predsjednik George Bush, otac sadašnjeg predsjednika Georgea W. Busha, dao je intervju američkom tjedniku “Newsweek”, te u njemu izrazio bezrezervnu podršku svojem sinu, otklonivši tako neke glasine da je kritičan prema njegovoj politici. “Ja gajim prema njemu ne samo očinsku ljubav, nego i veliki respekt zbog svih teških odluka koje je morao donijeti. Njegova majka i ja govorimo s njim svakodnevno, to su vrlo osobne stvari. Znam da bi političari željeli znati što mu savjetujemo, no, na to će morati još pričekati” – rekao je stariji Bush.
On je rekao neke vrlo kritične opaske na račun Francuza, za koje je rekao da su pravili teškoća i kada je on prije 12 godina kretao u rat protiv Iraka, a bio je kritičan i prema Nijemcima, napomenuvši da nisu svi Nijemci istog stava prema ratu. Stao je u obranu američkog ministra vanjskih poslova Colina Powella, kojeg sada kritiziraju jer nije uspio stvoriti istu koaliciju, kakva je starijeg Busha podržavala 1991. godine. “Tada je to bilo lakše” – rekao je stariji Bush – “jer su tada svi mogli vidjeti iračke vojnike u Kuvajtu.” Novinar “Newsweeka” pitao ga je da li mu je krivo što tada nije srušio Saddama Husseina, a stariji Bush je rekao: “Svi smo mislili da će on sam pasti nakon teškog poraza koji je doživio, to su mislili i u arapskom svijetu, ali se to nije dogodilo. To je bila moja najveća kriva procjena.”

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika